Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali60g13kcal0.7g2g0.1g1.3g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g15g19kcal2.2g0g1.3g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Siirappi 5.2g16kcal0g3.9g0g0g
Soijakastike 2.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Korppujauho 0.9g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g12g6.8kcal0.4g0.8g0.2g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g23g27kcal0.5g5.6g0.3g0.4g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g15g21kcal2.8g0g1g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g236kcal14g27.8g7.2g4g
Valittu annoskoko149g118kcal7g13.9g3.6g2g
Annoskoko puolitettuna75g59kcal3.5g7g1.8g1g
Arvot/100g100g79kcal4.7g9.3g2.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364