Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g19g10kcal1.1g1g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g2.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Graavilohi, maustettu, annos 50g14g26kcal1.9g0.3g1.9g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 14g6.3kcal0g1.3g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Riisi & ruis (Risella)28g96kcal2.5g20g0.5g2.3g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi0.9g1.8kcal0g0.3g0.1g0g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g291kcal11g46.2g6.4g5.2g
Valittu annoskoko149g145kcal5.5g23.1g3.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna75g73kcal2.8g11.6g1.6g1.3g
Arvot/100g100g97kcal3.7g15.5g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201