Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g84kcal0g0g9.4g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 3.4g11kcal0.4g2g0.1g0.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%6.2g16kcal0.9g0.7g0.3g3.1g
Perunasosejauhe valmistamaton 8.3g32kcal0.5g6.1g0.4g0.6g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g16g9kcal1.2g0.8g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Savusiika savukala19g22kcal3.9g0g0.7g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl13g11kcal0.2g0.6g0.9g0g
Ranskankerma, Milbona13g36kcal0.3g0.4g3.8g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g9g31kcal2.3g0.2g2.2g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g13g10kcal1.6g0.3g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g614kcal27.2g34.4g38.8g8.8g
Valittu annoskoko149g307kcal13.6g17.2g19.4g4.4g
Annoskoko puolitettuna75g154kcal6.8g8.6g9.7g2.2g
Arvot/100g100g206kcal9.1g11.5g13g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166