Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 14g98kcal0.1g0g11.1g0g
Hunaja 26g87kcal0.1g21.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Hasselpähkinä 6.1g39kcal0.9g0.2g3.7g1.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 56g20kcal0.1g4g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g722kcal12.8g86.6g34.6g6.2g
Valittu annoskoko150g361kcal6.4g43.3g17.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna75g181kcal3.2g21.7g8.7g1.6g
Arvot/100g100g241kcal4.3g28.9g11.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623