Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi98g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.6g31kcal3.9g3.4g0.5g0g
Maito, Kevyt117g54kcal3.7g5.6g1.8g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl31g106kcal4.4g17.5g2.1g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 253g869kcal25.8g177.4g3g8.9g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Nautajauheliha 15%312g639kcal56.1g0g46.8g0g
Sipuli (kuorittu)273g74kcal3.5g13.1g0.5g4.6g
Riisi puuroutuva 99g340kcal6g75.1g0.7g2.3g
Kananmuna kuoreton 172g245kcal21.4g0.5g17.6g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml98g146kcal1.9g2.4g14.6g0g
Paprikajauhe 1.6g5kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Valkopippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Mustapippuri 1.6g4.4kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Maustepippuri, annos 1g3.9g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2982g5184kcal254.4g629.8g175.8g40.8g
Valittu annoskoko1491g2592kcal127.2g314.9g87.9g20.4g
Annoskoko puolitettuna746g1296kcal63.6g157.5g44g10.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420