Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi699g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g140g210kcal25.2g0g12.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr15g43kcal1.2g1.5g3.7g0.2g
Parsakaali brokkoli 105g37kcal4.8g2g0.3g2.6g
Purjosipuli 42g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Juuriselleri 7g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 35g22kcal0.2g4.1g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g455g127kcal2.7g27g0.9g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2996g902kcal70g71.8g35.4g33.8g
Valittu annoskoko1498g451kcal35g35.9g17.7g16.9g
Annoskoko puolitettuna749g226kcal17.5g18g8.9g8.5g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551