Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)6.3g11kcal0.9g0.1g0.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g4.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Kirsikkatomaatti, 50g2.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.5g0.9kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g36kcal2g1.6g2.4g0g
Valittu annoskoko15g18kcal1g0.8g1.2g0g
Annoskoko puolitettuna8g9kcal0.5g0.4g0.6g0g
Arvot/100g100g120kcal6.7g5.3g8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240