Bulguurilisäke

1 1/2 dl Bulguurisuurimoita + 3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio
1/2 kurkku
3 tomaattia
1 rkl minttua silputtuna
5 sipulinvartta
1-2 rkl lehtipersijaa silputtuna
1 sitruunan mehu
2 rkl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ,lisää liemikuutio ja suurimot, nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

(jos käytät Bulguuria, hauduta 10 min) Huuhtele sipulin varret, kurkku ja tomaatit, pilko kuutioiksi ja hienonna sipulinvarret, persilja ja mintunlehdet.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja purista sitruunan mehu pieneen kulhoon, lisää öljy ja mausteet.

Sekoita ja valuta salaatin päälle.

Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi maustumaan.

Valmiin salaatin tulisi olla maultaan raikas ja koostumukseltaan kostea.

Tarjoile sellaisenaan leivän kanssa, tai lisäkkeeksi grillatulle lihalle tai kanalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Anuhei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g2.3g8.1kcal0.3g1.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 4.7g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kesäsipuli, nippusipuli (Pirkka), annos 100g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Kurkku 2.3g0.3kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g25kcal0.6g3.6g0.6g0.4g
Valittu annoskoko15g13kcal0.3g1.8g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g6kcal0.2g0.9g0.2g0.1g
Arvot/100g100g83kcal2g11.9g2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=263945