Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g6g19kcal0.9g4g0.2g0.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g3g11kcal0.4g1.8g0.2g0.3g
Ohrasuurimo 3g10kcal0.2g1.9g0.1g0.2g
Oivariini, 60 (100g)0.4g2.1kcal0g0g0.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 3g10kcal0.4g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g103kcal3.8g19g1.6g2.6g
Valittu annoskoko15g52kcal1.9g9.5g0.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna8g26kcal1g4.8g0.4g0.7g
Arvot/100g100g336kcal12.3g61.7g5.2g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810