Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.1g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g3.9g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Purjosipuli 2g0.4kcal0g0g0g0g
Tilli mauste0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1.3kcal0g0g0.1g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g2g3.3kcal0g0g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 6.1g10kcal1g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g34kcal2.2g0.6g2.4g0.2g
Valittu annoskoko15g17kcal1.1g0.3g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g9kcal0.6g0.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g112kcal7.1g1.9g7.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307