Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta8.1g29kcal1.1g5.7g0.2g0.3g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g72kcal2.4g11.6g1.6g0.6g
Valittu annoskoko15g36kcal1.2g5.8g0.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g18kcal0.6g2.9g0.4g0.2g
Arvot/100g100g234kcal7.8g37.7g5.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132