Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu6.3g8kcal0.7g0g0.6g0g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g4.7g24kcal0.4g1.4g1.9g0.3g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Hasselpähkinä 1.5g10kcal0.2g0.1g0.9g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g123kcal2.6g4.4g10.6g1.2g
Valittu annoskoko16g61kcal1.3g2.2g5.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna8g31kcal0.7g1.1g2.7g0.3g
Arvot/100g100g396kcal8.4g14.2g34.2g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363