Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha6.3g10kcal1.2g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2.2g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 1.6g2.7kcal0.1g0g0.2g0g
Ketsuppi, Heinz0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Korppujauho 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g42kcal2.8g2g2.2g0.2g
Valittu annoskoko16g21kcal1.4g1g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g11kcal0.7g0.5g0.6g0.1g
Arvot/100g100g131kcal8.8g6.3g6.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727