Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)3.5g11kcal0.5g2g0.1g0.4g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g7g25kcal0.9g4.9g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g79kcal3g14g1.2g1.2g
Valittu annoskoko16g40kcal1.5g7g0.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna8g20kcal0.8g3.5g0.3g0.3g
Arvot/100g100g249kcal9.4g44g3.8g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577