Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 2.6g2.8kcal0.3g0g0.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 3.4g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste0g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Keittojuures, Pirkka1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g14kcal0.8g1g0.6g0g
Valittu annoskoko16g7kcal0.4g0.5g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna8g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Arvot/100g100g43kcal2.5g3.1g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802