Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Naudanpaisti 39g43kcal8.5g0g1g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 39g64kcal10.9g0g2.2g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)16g19kcal0.3g4.2g0g0.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)5.9g1.8kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 11g3.3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Sitruuna kuorittu 1.6g0.6kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g19g21kcal3.4g0.4g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g344kcal47.8g11.8g11g1.2g
Valittu annoskoko150g172kcal23.9g5.9g5.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna75g86kcal12g3g2.8g0.3g
Arvot/100g100g115kcal15.9g3.9g3.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094