Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva2.1g1.4kcal0.3g0g0g0.3g
Koff, kolmonen31g13kcal0g0.7g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g31g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g31g111kcal2.2g23.7g0.6g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g31g109kcal3.7g22.2g0.7g0.9g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g533kcal18.2g93.4g7.2g2.4g
Valittu annoskoko150g267kcal9.1g46.7g3.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna75g133kcal4.6g23.4g1.8g0.6g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.2g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441