Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Basilika, tuore 2.1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta7g32kcal2.8g0g2.3g0g
Auringonkukansiemen 7g42kcal1.6g0.9g3.5g0.4g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.6g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty63g89kcal3.3g17.7g0.4g2.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 56g60kcal13g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g674kcal41.8g37.8g39.2g5g
Valittu annoskoko150g337kcal20.9g18.9g19.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna75g168kcal10.5g9.5g9.8g1.3g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217