Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 4.4g15kcal0g3.5g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g54g179kcal6g35.7g1.1g6g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.9g0.3g0.7g
Rypsiöljy 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Auringonkukansiemen 11g65kcal2.5g1.4g5.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana300g727kcal21.4g111g20.8g14.8g
Valittu annoskoko150g363kcal10.7g55.5g10.4g7.4g
Annoskoko puolitettuna75g182kcal5.4g27.8g5.2g3.7g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162