Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow13g45kcal0.9g10.1g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g105g48kcal3.4g5.1g1.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.2g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0.3g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g14g40kcal0.9g8.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana301g278kcal11.4g47.4g4.6g2.2g
Valittu annoskoko150g139kcal5.7g23.7g2.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna75g70kcal2.9g11.9g1.2g0.6g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.8g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157