Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.2g28.6g0.5g1.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 18g124kcal0.1g0.1g14g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri11g43kcal0g10.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 42g13kcal1.2g1.5g0g0g
Puolukka 18g6.8kcal0.1g1.2g0.1g0.5g
Raparperi 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.2g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana301g667kcal11.6g86.4g29.2g4.2g
Valittu annoskoko151g333kcal5.8g43.2g14.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna75g167kcal2.9g21.6g7.3g1.1g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068