Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa19g57kcal4.3g0g4.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g19g113kcal4.5g1.2g10.2g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g38g22kcal3.4g1.9g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)7.5g43kcal1.7g1.5g3.7g0g
Seesaminsiemen11g64kcal3g1.2g5.4g1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.6g18kcal1.6g0.4g1.1g1.7g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti5.6g32kcal1.4g0.8g2.6g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.1g0.6kcal0g0g0g0.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana301g825kcal47.6g15.6g64.8g7.2g
Valittu annoskoko151g413kcal23.8g7.8g32.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna75g206kcal11.9g3.9g16.2g1.8g
Arvot/100g100g274kcal15.8g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202