Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis540g2268kcal38.9g340.2g86.4g21.6g
Margariini 40%, keskiarvo 50g184kcal0.1g0.7g19.7g0g
Sitruuna kuorittu 160g66kcal1g3.5g1.8g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.6g0g0.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g140g52kcal12.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3000g6787kcal105.2g1093.6g215.8g53.4g
Valittu annoskoko1500g3394kcal52.6g546.8g107.9g26.7g
Annoskoko puolitettuna750g1697kcal26.3g273.4g54g13.4g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240