Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g350g1193kcal54.2g220.8g10.5g21g
Tonnikala vedessä, rainbow280g280kcal56g1.4g5.6g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g86g430kcal5.6g45.6g24.9g1.7g
Ruokakerma Valio 5%400g240kcal4.8g11.2g20g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 120g124kcal4.1g21.6g1.3g3.5g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3008g4806kcal251g607.2g151.8g54g
Valittu annoskoko1504g2403kcal125.5g303.6g75.9g27g
Annoskoko puolitettuna752g1201kcal62.8g151.8g38g13.5g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850