Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Kesäkurpitsa zucchini 271g49kcal1.5g6.8g1.1g1.9g
Sipuli 167g50kcal2.1g8g0.3g2.8g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 63g173kcal1.3g1.9g17.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 121g161kcal10.2g21.3g2.4g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3010g1091kcal33.8g107.2g52g34.2g
Valittu annoskoko1505g546kcal16.9g53.6g26g17.1g
Annoskoko puolitettuna753g273kcal8.5g26.8g13g8.6g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906