Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 526g95kcal2.9g13.1g2.1g3.7g
Purjosipuli 175g40kcal3.2g4.2g0.4g3.7g
Voi 12g89kcal0.1g0g10g0g
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.2g5.7kcal0.2g0.2g0.4g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour44g131kcal1.5g1.9g13.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)44g70kcal1.2g1.2g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3010g866kcal18.4g41.8g65.2g15.6g
Valittu annoskoko1505g433kcal9.2g20.9g32.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna753g216kcal4.6g10.5g16.3g3.9g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485