Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr2332g2845kcal473.3g0g104.9g0g
Sipuli (kuorittu)1166g315kcal15.2g56g2.3g19.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)117g326kcal11g21g22.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 5299g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 530g2887kcal4.7g2.6g323.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 345g1182kcal35.1g241.1g4.1g12.1g
Sinappi, mieto, meira 125g106g177kcal4.2g23.3g7.4g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)106g85kcal1.6g20.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15634kcal1090.2g728.2g928.2g65g
Valittu annoskoko10000g7817kcal545.1g364.1g464.1g32.5g
Annoskoko puolitettuna5000g3909kcal272.6g182.1g232.1g16.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869