Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 25g27kcal2.1g3.5g0.1g1.7g
Herne 20g14kcal1g1.9g0.1g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Omena, keskikokoinen 200g38g13kcal0.1g2.7g0.1g0.7g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Viinietikka 3.7g0.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g6.2g36kcal1.1g1.5g3.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana302g324kcal10.4g30.8g16.8g8.6g
Valittu annoskoko151g162kcal5.2g15.4g8.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna76g81kcal2.6g7.7g4.2g2.2g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.2g5.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204