Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%22g35kcal0.6g0.6g3.3g0g
Poronkäristys (Kylmänen)25g33kcal4.9g0g1.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g12g3.1kcal0.1g0.6g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g35g21kcal0.5g4.6g0g0.3g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto11g31kcal2.1g0g2.4g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g0.9g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana303g282kcal16.6g11.6g18.4g1.2g
Valittu annoskoko151g141kcal8.3g5.8g9.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna76g71kcal4.2g2.9g4.6g0.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763