Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 18g4.2kcal0.3g0.4g0g0.4g
Peruna, punnittu kuorineen 55g35kcal0.9g7.2g0.1g0.5g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g18g20kcal0.4g0.7g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana303g142kcal3.4g16.8g6.2g1.8g
Valittu annoskoko151g71kcal1.7g8.4g3.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna76g36kcal0.9g4.2g1.6g0.5g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181