Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)479g603kcal52.7g1.4g43.1g0g
Sokeri 204g826kcal0g203.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 233g801kcal23.8g163.4g2.8g8.2g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl160g543kcal3.2g4.8g55.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 319g257kcal1.4g54.8g0.5g5.2g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g6325kcal163.6g916.4g204.6g27g
Valittu annoskoko1512g3162kcal81.8g458.2g102.3g13.5g
Annoskoko puolitettuna756g1581kcal40.9g229.1g51.2g6.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148