Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g345g207kcal5.2g44.8g0.3g3.1g
Vesi465g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste120g30kcal1.1g5.8g0.4g3.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Sipuli, kokonainen 50g30g8.2kcal0.4g1.5g0.1g0.2g
Sokeri3g12kcal0g3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g360g126kcal3.6g23.4g1.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 45g125kcal0.9g1.3g12.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 137g303kcal24g0g23.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g1696kcal71.2g161g84.2g13.8g
Valittu annoskoko1512g848kcal35.6g80.5g42.1g6.9g
Annoskoko puolitettuna756g424kcal17.8g40.3g21.1g3.5g
Arvot/100g100g56kcal2.4g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188