Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus140g490kcal19.6g0.7g44.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g140g178kcal16.8g5.6g9.8g1.4g
Flora kevyt ruoka 7%70g60kcal0.7g3.2g4.9g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g140g168kcal4.8g5g14g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu280g353kcal30.8g0.8g25.2g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g560g2072kcal25.2g173.6g140g20.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%112g314kcal32.5g2.8g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g7314kcal265.4g390.2g515.4g44.2g
Valittu annoskoko1512g3657kcal132.7g195.1g257.7g22.1g
Annoskoko puolitettuna756g1828kcal66.4g97.6g128.9g11.1g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224