Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.9g0g0g
Maito, Kevyt11g5kcal0.4g0.5g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g37kcal0.2g0.3g3.8g0g
Voi 60% rasvaa 10g57kcal0.1g0.1g6.3g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Raparperi 33g11kcal0.2g1.8g0g0.5g
Voi 60% rasvaa 5.5g30kcal0g0g3.3g0g
Sokeri 11g45kcal0g10.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana305g829kcal12.2g121.6g30.4g3.4g
Valittu annoskoko152g414kcal6.1g60.8g15.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna76g207kcal3.1g30.4g7.6g0.9g
Arvot/100g100g272kcal4g39.9g10g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273