Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 4.4g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g31g19kcal0.5g4.1g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1.7g12kcal0g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.5g0.2g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)25g30kcal5g0g0.9g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)13g11kcal0.1g0.4g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana305g169kcal12g13.4g6.8g1.4g
Valittu annoskoko152g85kcal6g6.7g3.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna76g42kcal3g3.4g1.7g0.4g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904