Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 442g631kcal55.3g1.3g45.3g0g
Sokeri 422g1714kcal0g421.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 302g1606kcal1g1.1g181g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen302g100kcal10g14.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12g45kcal2.2g1.3g2.6g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g8421kcal139g935.6g457.8g7.6g
Valittu annoskoko1520g4211kcal69.5g467.8g228.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna760g2105kcal34.8g233.9g114.5g1.9g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472