Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali950g201kcal11.4g32.3g1.9g20g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Sipuli 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 25g75kcal0g18.5g0g0g
Oivariini, 60 (100g)7.5g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)7.5g6.2kcal0.7g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3048g1385kcal102.4g118.2g53.4g46g
Valittu annoskoko1524g693kcal51.2g59.1g26.7g23g
Annoskoko puolitettuna762g346kcal25.6g29.6g13.4g11.5g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055