Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g701g70kcal4.2g9.8g0.7g4.9g
Sokeri 119g484kcal0g119.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L421g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 210g70kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g3.5g1.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Tilli, tuore 56g17kcal2.1g0.5g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3052g1308kcal14.4g264.6g2.4g12.6g
Valittu annoskoko1526g654kcal7.2g132.3g1.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna763g327kcal3.6g66.2g0.6g3.2g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108