Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)10g38kcal0.1g0.7g4g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys13g44kcal0.1g10.9g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g38g128kcal6g0g11.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)3.7g14kcal0g0.2g1.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g38g14kcal3.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g714kcal23.4g76.2g34.2g1.4g
Valittu annoskoko153g357kcal11.7g38.1g17.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna77g179kcal5.9g19.1g8.6g0.4g
Arvot/100g100g234kcal7.7g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922