Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 16g49kcal1.6g9.2g0.3g0.9g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g25g74kcal2.5g14.4g0.6g5.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 42g44kcal9.5g0g0.6g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g31g97kcal5.9g1.5g7.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)7g5.6kcal0.1g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g565kcal39.2g53.4g21.2g12g
Valittu annoskoko153g283kcal19.6g26.7g10.6g6g
Annoskoko puolitettuna77g141kcal9.8g13.4g5.3g3g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.5g6.9g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135