Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha70g117kcal13.4g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Punaviini 28g20kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.4g12kcal1.1g0g0.9g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.7g69kcal0g0g7.7g0g
Korppujauho 10g36kcal1g7.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g522kcal32g17.8g31.6g2g
Valittu annoskoko153g261kcal16g8.9g15.8g1g
Annoskoko puolitettuna77g131kcal8g4.5g7.9g0.5g
Arvot/100g100g171kcal10.5g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489