Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 3.3g10kcal0.3g1.7g0.1g0.5g
Kaurahiutale 13g49kcal1.9g7.5g1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 137g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana307g118kcal4.4g18.4g2.2g3.6g
Valittu annoskoko154g59kcal2.2g9.2g1.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna77g29kcal1.1g4.6g0.6g0.9g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530