Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g376g1392kcal21.4g131.7g86.5g7.1g
Kananmuna kuoreton 113g161kcal14.1g0.3g11.6g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g157g267kcal3.9g9.4g23.5g0.8g
Mozzarella 17% (Pirkka)94g221kcal18.8g0.5g16g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen157g31kcal0.9g6g0.5g2.2g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g188g41kcal1.9g8.5g0g3.8g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Ruokaöljy keskiarvo 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen220g72kcal7.2g10.8g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g94g335kcal18.8g0.9g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3060g5209kcal178.6g342.2g334.6g33g
Valittu annoskoko1530g2605kcal89.3g171.1g167.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna765g1302kcal44.7g85.6g83.7g8.3g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305