Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100g380kcal0.5g6.5g40g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 203g697kcal20.7g142.2g2.4g7.1g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys125g438kcal1g108.7g0g0g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.5g0.6kcal0g0.2g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g375g1283kcal60.4g0g114.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)38g143kcal0.2g2.4g15g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g375g139kcal33.7g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3060g7145kcal233g762.4g343.6g14.2g
Valittu annoskoko1530g3572kcal116.5g381.2g171.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna765g1786kcal58.3g190.6g85.9g3.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922