Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 601g145kcal10.9g13.2g1.8g13.8g
Purjosipuli 120g28kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Flora kevyt margariini 40 400g23g83kcal0.1g0.7g9g0g
Kasvisliemi laimennettu 601g56kcal1.7g2.5g4.3g0.3g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g150g361kcal22.5g4.7g30g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3069g1735kcal77.2g52.8g131.4g33.8g
Valittu annoskoko1535g867kcal38.6g26.4g65.7g16.9g
Annoskoko puolitettuna767g434kcal19.3g13.2g32.9g8.5g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518