Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi13g37kcal1.2g0.9g3g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g8g0.4kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%280g476kcal56g0g28g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g200g70kcal3g13.4g0.6g1.8g
Porkkana 80g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Selleri, annos 50g80g11kcal0.8g2.4g0g0g
Palsternakka 80g51kcal0.4g9.4g0.3g3.6g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)80g24kcal0.8g4.8g0.2g0.8g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 16g141kcal0g0g16g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g1807kcal129.2g98.2g97.2g19.8g
Valittu annoskoko1536g903kcal64.6g49.1g48.6g9.9g
Annoskoko puolitettuna768g452kcal32.3g24.6g24.3g5g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774