Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g40g53kcal8.8g0g1.8g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK25g34kcal5.5g0g1.5g0g
Lanttu 25g7.2kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 20g15kcal0.4g3.1g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g3g17kcal0g0g1.8g0g
Milbona Maito rasvaton15g5kcal0.5g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g277kcal31.4g12.8g10.6g2.6g
Valittu annoskoko154g139kcal15.7g6.4g5.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna77g69kcal7.9g3.2g2.7g0.7g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403