Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 44g13kcal0.4g2g0.1g0.8g
Selleri, annos 50g18g2.5kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl18g60kcal0.4g0.5g6.1g0g
Juustoraaste emmental punaleima18g68kcal5.1g0g5.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.9g3.1kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g323kcal13.4g13.6g23.2g4.2g
Valittu annoskoko154g162kcal6.7g6.8g11.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna77g81kcal3.4g3.4g5.8g1.1g
Arvot/100g100g105kcal4.4g4.4g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465