Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali90g19kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 39g90kcal7.5g0g6.7g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 11g16kcal0.4g3.6g0g0.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)1.2g2.7kcal0.1g0.3g0.1g0g
Siirappi 3.9g12kcal0g2.9g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g304kcal18.4g20.6g16.2g4.2g
Valittu annoskoko154g152kcal9.2g10.3g8.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna77g76kcal4.6g5.2g4.1g1.1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188708