Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.6g0.2g0.5g
Vehnäjauho, durum 23g83kcal3g14.7g0.6g2.9g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka21g23kcal5.3g0g0.2g0g
Kinkkusuikale Pirkka18g18kcal3.2g0.3g0.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka10g8.1kcal0.3g1.9g0.1g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima11g41kcal3.1g0g3.2g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl56g51kcal9g1.4g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana308g550kcal50.6g57.4g11.6g7g
Valittu annoskoko154g275kcal25.3g28.7g5.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna77g138kcal12.7g14.4g2.9g1.8g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960